Hawaiipai
En nydelig, enkel pai med smak av Hawaii. Hvis du liker den italienske pizzaen, Hawaii, kommer du til å elske denne paien også. Med grov bunn, mindre smør og masse fyll, gikk den rett hem her i huset. Paien kan lett gjøres glutenfri, ved å bytte ut melet med grovt mel fra semper.
Rester smaker veldig godt i matpakken i morgen også;)
Denne BØR du prøve!!!
[one_half]
Til en stor paiform, trenger du:
Paibunn:
4 dl grovbakst
1 ts salt
30 g maragarin
2 dl kesam/mager kesam
Fyll:
2 storekyllingfilet eller 3 litt mindre
1 paprika
1/4frisk ananas eller en boks
100 g skinke eller bacon
2 egg
2 dl melk
100 g revet mozarella (eller annen god ost)
1 ts pepper
1 ts salt
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
– Bland mel og salt. Kna inn smøret og kesamen. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
– Imens lager du fyllet. Skjær kylling og skinke/bacon i mindre biter.
– Hvis du bruker frisk ananas skjærer du den i biter,det samme med paprikaen.
– Stek kylling og skinke/bacon med krydder du liker. F.eks. salt, pepper og grillkrydder. Ha i paprika og ananas mot slutten. Sett til side.
– Rør sammen melk, egg, salt, pepper og ost.
– Ta paideigen ut av kjøleskapet og press den ut i en form på ca 22 cm i diameter. Prikk godt med en gaffel og stek i 10 min. på 200 grader.
– Ta den ut og fordel kjøttfyllet utover paien. Hell over melkeblandingen.
– Stek på midterste rille i ca. 30 minutter.
– La den hvile i noen minutter før du skjærer i den. Server gjerne med en frisk salat og litt kesam.
– Så er det bare å nyte denne herligheten. Gjerne med en frisk salat 🙂
[/one_half_last]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!