Havrebriks
Hva er vel bedre enn venninnebesøk og nybakte rundstykker på en regnfull søndag? Disse tar litt tid å lage for de skal heve mye, men de er absolutt verdt ventingen. Det får fram den gode smaken og gir et saftig resultat.
[one_half]
Dette trenger du til 12 stk:
6 ½ dl vann
400 g hvetemel
175 g sammalt rug, fin
75 g sammalt hvete, fin
75 g sammalt hvete, grov
250 g havregryn
15 g salt
15 g honing
½ pk gjær
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere.
– Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert.Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter.
– Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller. La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter.
– Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød. Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn. Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir. La brødene etterheve i ca. 40 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.
Oppskriften er hentet fra opplysningskontoret for brød og korn.
[/one_half_last]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!