Wok med svin og honning

Wok, noe så enkelt og så godt. Det finnes utrolig mange muligheter når det kommer til wok. Mange tror at de må kjøpe saus på glass eller pse for å få til en skikkelig wok, men hvorfor ikke lage sin egen saus? Det er like enkelt, men så utrolig mye bedre. Denne gangen har jeg laget en med honning og soyasaus. Jeg har også brukt noe som heter sambal oelek. Dette får du tak i på de fleste dagligvarebutikkene.

Mange tror at man må bruke friske grønnsaker for at det skal bli best og sunnest og synes derfor wok er et ork å lage. Frosne grønnsaker er vel så greit å bruke og inneholder like mange, om ikke fler, næringsstoffer enn i de friske grønnsakene du kjøper.

Til 4 personer, trenger du:

500 g svinekjøtt

1 pakke med fryste wokgrønnsaker

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

4 porsjoner eggnudler eller risnudler

Honningsaus:

3 ss soyasaus

2 ss honning

1 ss ketchup

1-2 ts sambal oelek

1 fedd hvitløk

Slik gjør du:

– Skjær kjøttet i strimler. Blan alle ingrediensene til honningsausen i en liten skål.

– Stek kjøttet på sterk varme i litt olje. Kok nudlene etter anvisning på pakken.

– Ha kjøttet over i en skål. Stek de frosne grønnsakene i den varme pannen.

– Når grønnsakene begynner å bli ferdig, har du i kjøttet, nudlene og sausen.

– Bland godt og smak til med litt mer soyasaus og sambal oelek.

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]
[/vc_column][/vc_row]