Wok med sesongens grønnsaker og banan

Sprø grønnsaker og søt banan i perfekt harmoni

Tro det eller ei, men banan er utrolig godt i wok og bør virkelig prøves! MEEEEEN, hvis du er veldig skeptisk, er denne woken veldig god uten også. Det bugner av gode, fine grønnsaker nå så det er bare å plukke de du synes er aller best. Server med ris eller nudler og kanskje noen dråper sweet chili.

Til 2-3 personer, trenger du:

– 400-500g strimlet svinekjøtt

– 1/2 blomkål

– 1/2 brokkoli

– 1 paprika

– 3-4 gulrøtter

– cashewnøtter uten salt

– 1 banan

– karri, chilipulver, paprikapulver, salt og pepper

 

Slik gjør du:

– Skjær grønnsaker i passende biter.

– Varm en wokpanne eller stor stekepanne med masse rapsolje.

– Stek halvparten av kjøttet på høy varme og krydre godt. Gjenta med andre halvparten.

– Legg til side mens du steker grønnsakene.

– Stek litt av gangen i en god del olje. Rør hele tiden og krydre for hver gang.

– Til slutt blander du alt sammen og vender inn nøtter og banan i skiver.

– Server rykende varm på ris eller nudler.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply