Tortilla

Til 12 små eller 6 store, trenger du:

– 125 g grovt hvetemel (fibra)

– 100 g hvetemel

– 25 g sammalt hvete, grov

– 0,5 ts salt

– 0,5 ts bakepulver

– 0,5 dl rapsolje

– 1,5 – 2 dl vann, kokende

Slik gjør du:

– Sikt mel og salt i en bolle.

– Gni inn oljen med fingrene så du får en krnete masse.

– Tilsett det kokende vannet, litt av gangen. Husk at det er veldig varmt, så vær forsiktig. Det skal bli en myk deig.

– Dekk bollen med et håndkle og la den hvile i 30 minutter.

– Del deigen i 12 eller 6 deler og trill til små baller.

– Kjevle ut til tynne lefser, så tynne du klarer. Bruk mel på bordet om du trenger.

– Stekes ii en panne uten fett. Pass på hele tiden, for dett går fort. Ca bare 1 minutt på hver side.

– Pakk de inn i et håndkle så de holder seg myke.

– Server med hva du måtte ønske av fyll. Taco, kylling og salat, Philadelphia og spekeskinke.. Bruk fantasien 🙂