Tortilla
Til 12 små eller 6 store, trenger du:
– 125 g grovt hvetemel (fibra)
– 100 g hvetemel
– 25 g sammalt hvete, grov
– 0,5 ts salt
– 0,5 ts bakepulver
– 0,5 dl rapsolje
– 1,5 – 2 dl vann, kokende
Slik gjør du:
– Sikt mel og salt i en bolle.
– Gni inn oljen med fingrene så du får en krnete masse.
– Tilsett det kokende vannet, litt av gangen. Husk at det er veldig varmt, så vær forsiktig. Det skal bli en myk deig.
– Dekk bollen med et håndkle og la den hvile i 30 minutter.
– Del deigen i 12 eller 6 deler og trill til små baller.
– Kjevle ut til tynne lefser, så tynne du klarer. Bruk mel på bordet om du trenger.
– Stekes ii en panne uten fett. Pass på hele tiden, for dett går fort. Ca bare 1 minutt på hver side.
– Pakk de inn i et håndkle så de holder seg myke.
– Server med hva du måtte ønske av fyll. Taco, kylling og salat, Philadelphia og spekeskinke.. Bruk fantasien 🙂