Tapas: Ostestenger

Nydelige, små snackstenger 🙂

Til 1 tapasbord, trenger du:

– 3 plater butterdeig

– 100 g Jarlsberg, eller annen ost du liker

– 1 eggeplomme

– 1 ss vann

– nykvernet pepper og tørket timian

Slik gjør du:

– La butterdeigen tine litt på benken i ca 20 minutter.

– Sett ovnen på 220 grader.

– Kjevle ut butterdeigen og pensle med eggeplomme blandet med vann.

– Dryss på revet ost, pepper og timian på halvparten.

– Brett den tomme siden over og kjevle over et par ganger for at de skal binde seg sammen.

– Skjær de i strimler på 1 cm.

– Ta de i endene og vri de forsiktig noen ganger.

– Legg de på et stekebrett med bakepapir.

– Pensle med resten av eggeblandingen.

– Dryss litt ekstra krydder på og stek de midt i ovnen i ca 10 minutter.

– De skal være gyldne og sprø.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply