Tapas: Ostestenger
Nydelige, små snackstenger 🙂
Til 1 tapasbord, trenger du:
– 3 plater butterdeig
– 100 g Jarlsberg, eller annen ost du liker
– 1 eggeplomme
– 1 ss vann
– nykvernet pepper og tørket timian
Slik gjør du:
– La butterdeigen tine litt på benken i ca 20 minutter.
– Sett ovnen på 220 grader.
– Kjevle ut butterdeigen og pensle med eggeplomme blandet med vann.
– Dryss på revet ost, pepper og timian på halvparten.
– Brett den tomme siden over og kjevle over et par ganger for at de skal binde seg sammen.
– Skjær de i strimler på 1 cm.
– Ta de i endene og vri de forsiktig noen ganger.
– Legg de på et stekebrett med bakepapir.
– Pensle med resten av eggeblandingen.
– Dryss litt ekstra krydder på og stek de midt i ovnen i ca 10 minutter.
– De skal være gyldne og sprø.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!