Tapas: Kjøttboller med peanøttsaus
Når man har kjøttboller på et tapasbord er det ofte med tomatsaus. Det er kjempe godt, men hvorfor ikke prøve noe litt annerledes? Disse bollene blir servert med peanøttsaus og smaker fantastisk.
Til en tapasporsjon, trenger du:
– 500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
– 4 fedd hvitløk
– Litt frisk koriander
– 2 ss rød karipasta
– 1 ss fishsaus
Peanøttsaus:
– 1 ss rapsolje
– 1 ss rød karripasta
– 2 ss peanøttsmør
– 0,5 ss demararsukker
– 1 ss sitronsaft
– 2 dl kokosmelk
– 1 egg
– salt og pepper
Slik gjør du:
– Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Rør godt så alt blander seg.
– Form til små boller med hendene og stek i en varm panne.
Saus:
– Varm oljen
– Tilsett karripasta og fres på middels varme i et par minutter.
– Rør inn resten av ingrediensene og kok opp.
– Skru ned varmen og la alt trekke på svak varme i noen minutter.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!