Tacopizza med grovere bunn

Endelig fredag! Fredag = taco. Tacopizza? Ja, takk 🙂

Til 1 pizza trenger du:

Pizzabunn:

2,5 dl lunket vann

25 g. gjær

1/2 – 1 ts havsalt

2 ss olje

2,5 dl. sammalt hvete, fin

3 dl. hvetemel (hold igjen litt, og se hvor mye du trenger)

Pizzafyll:

400 g. karbonadedeig

1 pose tacokrydder eller 3 ss. hjemmelaget tacokrydder

1 glass tacosaus

1 tomat

1 paprika

1 boks ananasbiter

1 boks mais

Nachochips

Revet ost

Slik gjør du:

– Smuldre gjæren i vannet (ferskgjær) eller bland gjæren med melet (tørrgjær)

– Bland alt til deigen og elt godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til en fin og smidig deig. Ca. 10 min.

– La deigen heve i ca. 1 time.

– Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydderet.

– Kutt tomat og paprika i biter.

– Når pizzadeigen er ferdig hevet, kjevler du den ut på et bakepapir.

– Smør tacosausen utover pizzaen.

– Ha på karbonadedeigen og grønnsakene.

– Knus litt nachochips over, og avslutt med revet ost på toppen.

– Stekes på 240 grader i ca. 15 minutter.