Tacopizza med grovere bunn
Endelig fredag! Fredag = taco. Tacopizza? Ja, takk 🙂
Til 1 pizza trenger du:
Pizzabunn:
2,5 dl lunket vann
25 g. gjær
1/2 – 1 ts havsalt
2 ss olje
2,5 dl. sammalt hvete, fin
3 dl. hvetemel (hold igjen litt, og se hvor mye du trenger)
Pizzafyll:
400 g. karbonadedeig
1 pose tacokrydder eller 3 ss. hjemmelaget tacokrydder
1 glass tacosaus
1 tomat
1 paprika
1 boks ananasbiter
1 boks mais
Nachochips
Revet ost
Slik gjør du:
– Smuldre gjæren i vannet (ferskgjær) eller bland gjæren med melet (tørrgjær)
– Bland alt til deigen og elt godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til en fin og smidig deig. Ca. 10 min.
– La deigen heve i ca. 1 time.
– Stek karbonadedeigen og tilsett tacokrydderet.
– Kutt tomat og paprika i biter.
– Når pizzadeigen er ferdig hevet, kjevler du den ut på et bakepapir.
– Smør tacosausen utover pizzaen.
– Ha på karbonadedeigen og grønnsakene.
– Knus litt nachochips over, og avslutt med revet ost på toppen.
– Stekes på 240 grader i ca. 15 minutter.