Svineboller med peanøttsaus

Dette er skikkelig saftige kjøttboller laget av svinekjøttdeig. Sausen med peanøtter og kokosmelk gjør retten til en innertier. Serveres med valgfrie nudler (helst grove selvfølgelig) og en god salat.

Til 3-4 personer, trenger du:

– 400 g svinekjøttdeig

– 2 egg

– 1 fedd hvitløk

– 2 dl havregryn

– salt og pepper

– Noen ss hvetemel

Saus:

– 1 boks kokosmelk

– ca 6 ss peanøtter uten salt

– 2-3 ss mild currypaste

– 1 ss soyasaus

– 1 ss oystersaus

– 1 ss sukker

 

Slik gjør du:

– Bland kjøttdeigen med egg, hakket hvitløk og havregryn. Krydre med salt og pepper.

– La det stå og hvile i ca 10 minutter.

– Hakk peanøttene så fint du vil og bland med kokosmelk, sukker og alle sausene.

– Lag små boller av kjøttdeigen og rull de i litt mel.

– Stek de en panne med litt smør. Når de er gjennomstekte heller du sausen over og varmer opp.

– Kok nudler og server med kjøttboller, masse saus og salat 🙂

 

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken