Suppe med smak av Mexico
Super middag til travle hverdager! Med så mye fyll, kan denne suppen nesten kalles for gryte. Høsten er typisk tid for både supper og gryter så hva er vel bedre enn en god blanding?
Rask, enkel, sunn og ikke minst, VELDIG god!
Til 3-4 personer, trenger du:
500 g karbonadedeig
1 løk eller 4 sjarlottløk
1 pose tacokrydder eller 2-3 ss hjemmelaget
1/4 purre
2 gulrøtter
1 L vann
2 kjøttbuljongterninger
1 boks hakkede tomater
1 boks kidneybønner eller svarte bønner
0,5 ts Tabasco (kan sløyfes)
På toppen:
mais
revet ost
kesam
tacoskjell
Slik gjør du:
– Skjær gulroten i strimler og finhakk løk og purre.
– Brun karbonadedeigen og ha det i en kjele. Ha i grønnsakene.
– Tilsett tacokrydder og hell over hakkede tomater og vann. Ha i buljongterningene.
– Kok opp og la det koke i 10 minutter. Mot slutten av koketiden, tilsetter du bønner.
– Smak til med Tabasco.
– Server suppen med ost, mais, kesam og knuste tacoskjell eller nachos.