Sunne, myke banancookies

Jeg kom over en kjempe fin blogg her om dagen med masse inspirerende, sunne oppskrifter. Jeg kastet meg over en av dem med en gang og resultatet var utrolig bra. Jeg hadde ikke helt de samme ingrediensene som lisevonkrogh.wordpress.com, så måtte gjøre om litt, men resultatet ble veldig gode, myke banancookies som forsvant veldig fort i dette huset.

Lag disse når du vil unne deg noe godt i hverdagen 🙂

Til ca 14 små cookies, trenger du:

– 2 store eller 3 små modne bananer

– 0,6 dl rapsolje eller smeltet kokosolje

– 1 ts vaniljepulver eller 3 ts vaniljesukker

– 3,5 dl havregryn

– 2 dl kokosmasse

– 0,5 ts maldone salt

– 1 ts kanel

– 0,5 ts kardemomme

– 0,5 dl mandelmel eller annet grovt mel du har i hus

– 2,5 dl småhakkede valgfrienøtter (jeg brukte valnøtter og peanøtter)

Slik gjør du:

– Mos bananene godt med en gaffel. Bland godt med olje og vanilje til en glatt røre.

– Bland alle de andre ingrediensene i en annen bolle.

– Ha i bananmosen og bland godt. Bruk gjerne hendene.

– Form til små kuler som du presser litt ned på et bakepapir.

– Stek cookiesene midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter. De er ferdige når de er litt brune i kantene.

Tips:

Ha i litt rosiner eller annen tørket frukt i deigen. Rosiner var veldig godt i!

Små sjokoladebiter med minst 70% kakao kan virkelig ikke bli feil (bare litt flere kalorier..;) )

Hvis ikke de forsvinner etter første dag, kan de med fordel oppbevares kjølig i noen dager.