Sunne gulrotmuffins

Gulrotkake er en av våre favorittkaker. Derfor måtte vi også prøve en sunn variant. Siden denne kan spises til hverdag, valgte vi å lage de som store muffins. På den måten kan du fryse de og ta opp etter ønske. Perfekte som et mellommåltid eller som en kveldssnack.

Siden gulrotkake er aller best med glasur har vi laget en sunn variant her også.  Vi i sunn og mett er veldig glade i kokos så vi proppet glasuren full, men det er ikke nødvendig. Den er også veldig god uten.

I muffinsene er det most ananas. Det gir ikke noe smak, men gjør muffinsene ekstra saftige og gode 🙂

Til 9 storemuffins, trenger du:

2,5 dl lettkokte havregryn

2 dl vaniljekesam (gjerne mager)

1 dl melk

1 boks ananas, most

4 dl revet gulrot

3 egg

1/2 dl rapsolje

4 dl sammalt hvete, fin

4 ts bakepulver

2 ts kanel

1/2 ts muskatnøtt

1 ts vaniljesukker

4 ss sukker/sukrin

1,5 dl hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 190 grader.

– Bland havregryn, kesam og melk. La stå for å svelle i ca 10 min.

– Bland alt det tørre i en egen bolle.

– Rør sammen egg og olje og tilsett dette i havregynblandingen sammen med most ananas og revet gulrot.

– Bland godt og tilsett det tørre.

– Rør inn hakkede valnøtter tilslutt.

– Ha 2 store spisesjeer med røre i hver muffinsform.

– Stekes på midterste rille i ca 25 minutter.

Topping: Bland 1/3 boks Philadelphia ost sammen med resten av vaniljekesamen. Tilsett eventuelt 2-3 ss kokos og rør sammen.

Hvis du skal fryse muffinsene bør du gjøre det uten glasur og heller ha ferdig laget glasur i kjøleskapet. De tiner veldig raskt på kjøkkenbenken.