Sunne, grove eplescones
Fantastisk gode og saftige med en herlig smak av epler 🙂 Klare på 20 minutter.
Til 8 scones, trenger du:
– 1 dl havremel
– 2 dl sammalt hvete, fin
– 2 dl hvetemel eller fibra
– 2 dl mager vaniljekesam
– 2 dl melk
– 3 ts bakepulver
– 0,5 ts kardemomme
– 1 stor ts kanel
– valnøtter
– rosiner
– 2 epler
– Hakkede mandler til topping
Slik gjør du:
– Sett ovnen på 210 grader.
– Bland alt det tørre i en bolle.
– Skrell eplene og skjær de i små biter.
– Ha epler, melk og kesam i det tørre og bland raskt sammen.
– Del deigen i to og ha på et stekebrett med bakepapir. Klem de litt flate og lag et kryss i midten så det nesten går gjennom.
– Strø hakkede mandler på toppen.
– Stekes midt i ovnen i 10.15 minutter.
– Server med brunost og syltetøy.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!