Sunne, grove eplescones

Fantastisk gode og saftige med en herlig smak av epler 🙂 Klare på 20 minutter.

Til 8 scones, trenger du:

– 1 dl havremel

– 2 dl sammalt hvete, fin

– 2 dl hvetemel eller fibra

– 2 dl mager vaniljekesam

– 2 dl melk

– 3 ts bakepulver

– 0,5 ts kardemomme

– 1 stor ts kanel

– valnøtter

– rosiner

– 2 epler

– Hakkede mandler til topping

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 210 grader.

– Bland alt det tørre i en bolle.

– Skrell eplene og skjær de i små biter.

– Ha epler, melk og kesam i det tørre og bland raskt sammen.

– Del deigen i to og ha på et stekebrett med bakepapir. Klem de litt flate og lag et kryss i midten så det nesten går gjennom.

– Strø hakkede mandler på toppen.

– Stekes midt i ovnen i 10.15 minutter.

– Server med brunost og syltetøy.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply