Sunn, grov og himmelsk eplekake

Jeg fikk en stor pose med epler fra hagen til storesøster i helgen så da prøvde jeg meg på en sunnere kake i dag. Denne ble helt fantastisk og kan nytes med god samvittighet 🙂

Til 1 liten kake, trenger du:

– 1 dl lettkokte havregryn

– 3 dl sammalt hvete, fin

– 4 ss sukker

– 4 ss flytende margarin

– 2 dl vaniljekesam

– 1 dl melk

– 2 ts bakepulver

– 1 ts vaniljepulver eller 2 ts vaniljesukker

– 1 ts kardemomme

– 2-3 epler

– litt sukker

– litt kanel

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 175 grader

– Skrell og skjær eplene i tynne båter. Legg de i en pose og strø litt sukker og kanel i. Rist posen så det blir fordelt utover eplene.

– Bland alt det tørre i en bolle.

– Pisk alt det våte sammen i en annen bolle og rør sammen med det tørre.

– Hell røren over i en smurt form.

– Stikk eplene litt ned i røren i valgfritt mønster.

– Strø gjerne litt hakkede mandler over.

– Stek på nederste rille i 30 minutter.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply