Sunn bringebærfromasj med banan og gelè

Nydelig, sunnere dessert 🙂 Kan også nytes som sunn kveldskos.

Ti 2 store og 1 liten (eller 4 mindre), trenger du:

– 1 boks kesam med pasjonsfrukt eller bringebær

– 3 ss konsentrert saft med bringebærsmak

– 3 dl melk

– 3 gelatinplater

 

– 1/2 banan

– 2 dl sterk bringebærsaft

– 2 gelatinplater eller 1 ts pulver

Slik gjør du:

– Legg gelatinen i kaldt vann.

– Kok opp melk sammen med saften.

– Klem ut vannet av platene og rør de inn i den kokende melken.

– La den avkjøle litt og rør inn kesamen.

– Hell i passende skåler og sett kaldt i noen timer.

 

– Skjær banan i skiver og legg på.

– Kok opp saften og rør inn pulveret eller bløtlagte plater.

– La avkjøle og hell over fromasjen.

– Sett kaldt til den har stivnet på toppen.

– Serveres kald, gjerne med noen friske bær til pynt 🙂

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply