Stekt ris med svin

Stekt ris er hverdagsmat i Thailand, og jeg må si at det fungerte veldig bra som hverdagsmat her hjemme også. 🙂 Raskt og enkelt å lage, og man kan variere retten ved å ha oppi det man selv synes er godt. Har man ris til overs etter gårsdagens middag, er dette en super måte å bruke den opp på.

Til 4 posjoner trenger du:

2 egg

2 hvitløksfedd, finhakket eller presset

2 cm. fersk ingefær, skrelt og finhakket

1/2 – 1 chili, finhakket

400 g. svinekjøttdeig eller annet svinekjøtt

4 vårløk, strimlet

5 dl. kokt ris

2 gulrøtter, skrelt og revet

1 1/2 dl. frosne erter

2 – 3 ss. soyasaus

Slik gjør du:

– Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett sammenvispede egg. Rør hele tiden slik at de blir løst opp.

– Ta eggemassen ut av pannen og sett til side.

– Bruk den samme pannen og varm opp ny olje.

– Tilsett hvitløk, ingefær chili og kjøtt. Stek til kjøttet er ferdig, under omrøring.

– Tilsett resten av ingrediensene og stek under omrøring til alt er gjennomvarmt.

– Serveres gjerne med mer soyasaus og/eller sweet chilisaus.