Spicy vegetarboller

Jeg fortsetter med vegetarmiddag en gang i uka, og denne gangen har jeg latt meg inspirere av Veganmisjonen.no. Disse vegetarbollene er laget av tørkede linser og rød pesto. Igjen ble vi overrasket over hvor utrolig godt det kan bli, helt uten kjøtt. Jeg serverte nudler, gulrøtter, sukkererter og revet mozarella til, men her er det mange muligheter. Neste gang blir det ris og grønnsaker i en kremet kokosmelksaus 😉

Til 2 personer, trenger du:

– 1,5 dl tørkede, røde linser

– 0,5 dl lettkokte havregryn

– 1 ss rapsolje

– ca 3/4 dl rød pesto

– 1 ts paprikapulver

– 0,5 ts tørket chili

– 0,5-1 ts hvitløkspulver

– 3 ss potetmel

Slik gjør du:

– Kok linsene i 10 minutter.

– Rør de sammen med resten av ingrediensene til du har en fast masse.

– Sett det kaldt i en halvtimes tid.

– Rull de til små boller og stek de i smør i en varm panne.

Tips: Jeg synes de var klart best når de ble skikkelig godt stekt og sprø utenfor, så anbefaler og steke på høy varme til alle har fått en sprø skorpe.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply