Speghetti med kremet saus og kylling
Kremet saus uten å bruke fløte 🙂 Melk og ost gjør denne sausen utrolig god og noe magrere og sunnere enn fløte som vanligvis brukes i slike pastasauser.
Til to personer, trenger du:
– 2-3 kyllingfileter
-2 dl amerikansk blanding (frossen)
– 2 ss smør
– 4 ss hvetemel
– 2 dl revet ost
– 1 ss kremost med krydder/urter (kan sløyfes)
– 1 ts salt
– 1/2 tspepper
– Fullkornspaghetti til 2 porsjoner
Slik gjør du:
– Smelt smøret og rør inn hvetemelet.
– Ta kjelen av varmen og rør inn litt av melet. Rør til det er klumpfritt.
– Spe med resten av melken og kok opp under omrøring. Viktig å ikke ha for sterk varme her.
– La det småkoke i fem min.
– Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
– Skjær kyllingen i biter og stek gyldne.
– Ha ost i sausen og smak til med krydder.
. Bland inn kyllingen og grønnsakene.
– Retten er ferdig når grønnsakene er varme.
– Ha spaghettien i en dyp tallerken og hell over saus med kylling og grønnsaker.
– Topp med nykvernet pepper og gjerne parmesan.