Søtpotetvafler

Søtpoteten kan brukes til alt og denne gangen har den fått plass i vafler. Skikkelig godt ble det. Saftige vafler som metter lenge og som passer med både søtt og salt pålegg. Dette er en stor oppskrift med hvis ikke du steker opp alle holder røren seg i kjøleskapet noen dager. Du kan også steke opp alle og fryse ned resten. Ta de i brødristeren så blir de som nystekte igjen 🙂

Til ca 10-12 plater, trenger du:

– 1 stor søtpotet

– 6 egg

– 1 banan

– 5 dl havregryn eller havremel

– 2 dl sammalt hvete

– 1-2 ts kardemomme

– 150 g kesam

– 150 g gresk yoghurt, vanilje (du kan også bruke bare kesam eller bare yoghurt)

– ca 2 dl melk

– 4 ss flytende margarin

Slik gjør du:

– Skrell poteten, skjær den i biter og kok den mør.

– Mos den med en stavmikser.

– Ha i alle ingrediensene og bruk stavmikseren for å blande det sammen.

– Rør inn melk til passe røre, den skal være litt tykk.

– La den svelle i noen minutter før du steker vafler eller lapper.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply