Søtpotetlokk

Mmmmmm…sier jeg bare…

Tidligere har jeg lagt ut en oppskrift på potetlokk, noe som var min store favoritt som liten og som fortsatt ligger langt oppe på listen. Oppskriften på denne finner du her. Nå som jeg har fått totalt dilla på søtpotet måtte jeg prøve å lage en versjon med det. Det skal jeg love deg ikke ble feil. Deilig kjøttdeigfyll med nydelig søtpotettopping. Dette MÅ du prøve!

Til 3-4 personer, trenger du:

– 500 g karbonadedeig eller kjøttdeig

– 1 liten løk

– 1 dl tomatpurè

– 0,5 dl chilisaus

– 1 ss oregano

– 1 ss soyasaus

– salt og pepper

Toppen:

– 2 søtpoteter (hvis de er gigastore holder det med 1,5)

– 1 dl lett creme fraiche eller matyoghurt

– ca 1 dl melk

– salt, pepper og muskat

– 2 gode ss smør eller margarin

– 50 g revet ost

– 2 egg

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 210 grader.

– Skrell potetene og skjær de i mindre biter.

– Kok de i ca 20 minutter, eller til de er helt myke.

– Hell av vannet og mos de godt (gjerne med en stavmikser).

– Rør inn smør og creme fraiche.

– Ha i melken. Prøv deg litt frem, stappen skal være løsere enn vanlig stappe.

– Smak til med krydder og rør inn osten.

– Rør inn ett og ett egg.

Kjøttsausen:

– Finhakk løken og stek den i noen minutter på middels varme.

– Skru opp varmen og ha i karbonadedeigen.

– Når kjøttet er brunet har du i resten av ingrediensene til sausen og lar det småputre i noen minutter.

 

– Ha kjøttsausen i en ildfast form og hell potetblandingen over.

– Smuldre over litt fetaost om du er glad i det.

– Stekes på nederste rille i ca 30 minutter.

– La hvile mens du lager en salat.

– Smaker også veldig godt med ferske rundstykker eller brød til.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply