Søtpotet”lasagne”

Bytt ut pastaplatene med søtpotet og ostesausen med kesam så har du en kjempe god, sunn og annerledes lasagne. Prøv deg fram med det krydderet du synes er best eller prøv min variant, som vi liker veldig godt her i huset. Spinaten kan sløyfes helt eller byttes ut med noe annet du synes er godt, paprika, sopp eller mais f.eks.

 

Til en stor form, trenger du:

– 2 mellomstore søtpoteter

– 400-500 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig

– 1 boks hakkede tomater, gjerne med hvitløk, chili eller basilikum

– 2 never frisk spinat (kan sløyfes)

– 1 boks mager kesam

– 1 pose tacokrydder

– Revet ost etter ønske

– Ekstra krydder etter egen smak (oregano, spisskummin, chili, hvitløk, basilikum osv)

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Skrell potetene og skjær de i skiver. Legg de i en kjele med vann og kok opp. La koke i ca 5 min, til de er myke.

– Hell av vannet og la avkjøle seg litt.

– Stek karbonadedeigen og krydre med en halv pose tacokrydder. Hell over tomatene og la småkoke i 5 minutter. Smak til med mer krydder.

– Hell resten av tacokrydderet i kesamen og bland godt.

– Skyll spinaten.

Tid for å fylle en ildfast form:

– Ha 1/3 av kjøttblandingen i bunn. Strø over litt ost og halvparten av spinaten.

– Legg potetskivene over og krydre med salt og pepper.

– Gjenta en gang til. Bruk da opp spinaten og potetene.

– Hell over resten av kjøttblandingen og fordel kesam utover. Topp med ønsket mengde ost.

– Stek på midterste rille i 30 min. La den hvile i 5-10 min før du serverer.