Smuldrepai med skogsbær

Også glutenfri variant 🙂

Masse deilige bær med en sprø topping, toppet med mandler. Her har jeg også et glutenfritt alternativ som jeg prøvde ut forrige helg, med stor suksess.

Det finnes nesten ikke enklere desserter enn smuldrepai. Som navnet sier, smuldrer du bare sammen ingrediensene til toppingen og strør det over et lag med bær. Sammen med en god vaniljeis eller vaniljekesam, for en magrere variant,  kan ikke dette bli feil!

Til en paiform, trenger du:

Bunn:

400 g frosne bær

2 ss sukker (gjerne rørsukker)

1 ss vaniljesukker

 

Smuldredeig:

100 g smør

2 dl hvetemel/gjerne grovt

2 dl havregryn

1 dl sukker

en klype salt

 

Glutenfritt alternativ:

100 g smør

2 dl glutenfrie havregryn

1 dl semper fin mix

1 dl mandelmel

Slik gjør du:

– Ta ut smøret slik at det kan få romtemperatur. Legg bærene på benken slik at de kan tine litt. Sett ovnen på 180 grader.

– Ha det romtempererte smøre i en bolle og ha opp i alt det tørre. Bruk hendene til å smuldre alt sammen til smuler.

– Bland alle ingrediensene til bærblandingen og ha det i en paiform eller en ildfast form.

– Strø smuldreblandingen over bærene.

– Hakk gjerne en neve mandler og strø over.

– Sett paien på midterste rille i ca 30 minutter. Toppingen skal bli gylden og du skal se bærene boble litt på sidene.

– Server lunken med vaniljeis eller vaniljekesam.

FANTASTISK!