Små pannekaker med havre

Jeg sier aldri nei takk til pannekaker, da det er noe av det beste jeg vet. Her har jeg laget noen med havregryn og yoghurt, noe som gjør dem saftige og smakfulle. Disse kan du lage som små lapper og ha hva du vil på. Et godt forslag er yoghurt, syltetøy, honning eller friske bær. Noe jeg synes er veldig godt er å steke dem med epleskiver og kanel. Smaker kjempe godt med litt vaniljekesam/vaniljeyoghurt, rosiner og hakkede mandler.

 

Hvis du steker 6 små lapper vil 2 gi deg ca. 330 kalorier, 57g karb, 10g protein og 7g fett. Husk at når du har på yoghurt ol. blir det noe mer.

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Du trenger:

½ kopp havregryn (70g)

½ kopp yoghurt naturell eller skummet kulturmelk (115ml)

½ – ¾ kopp melk (120-180ml)

1 egg

1 ss rapsolje

2 ss brunt sukker/sukrin gold

½ ts salt

1 ts bakepulver

1 kopp mel (140g) halvparten grovt og halvparten fint

Kanel etter ønske

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

–       Bland sammen havregryn, yoghurt og melk. Sett til side i 15-20 minutter slik at havregrynene blir myke.

–       Pisk inn egg og olje. Bland inn sukker og salt (og kanel), så bakepulver og mel. Rør godt.

–       Stek små pannekaker på middels varme. Snu når det bobler på toppen og stek ferdig.

–       Serveres med honning, syltetøy, yoghurt eller friske bær.

[/one_half_last]

Eplevariant:

Skrell 1-2 sure epler og skjær i tynne skiver. Legg de i en pose og bland godt med litt sukker/sukrin og masse kanel. Når du steker pannekakene legger du noen epleskiver, rosiner og hakkede mandler på toppen før du snur de og steker de ferdig.

 

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply