Skinkegrateng

Noen dager er jeg litt tom for middagsideer, så da går jeg ofte for “alt i ett-gryter” eller “ta hva du har i kjøleskapet-former”. I dag var en sånn dag, så jeg samlet sammen det jeg hadde i kjøleskapet, og resultatet ble en veldig god skinkegrateng. Du slenger selvfølgelig oppi det du synes er godt. 🙂

Til 2 personer trenger du:

Ca. 100 g. makaroni, gjerne fullkorn

150 g. kokt skinke i biter

1 paprika

1/2 rødløk

10 sukkererter

En liten bit sellerirot

Litt soltørket tomat

2 dl melk

1 egg

Revet ost

Salt og pepper

Jeg hadde en liten dæsj pesto på toppen av formen.

Slik gjør du:

– Kok makaroni.

– Hakk alle grønnsakene i passende biter.

– Ha makaroni, grønnsaker og skinke i en ildfast form.

– Rør sammen egg og melk, og tilsett dette i den ildfaste formen.

– Krydre med salt og pepper og strø et lite lag med ost på toppen.

– Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.