Skikkelig tikka masala

Å lage indisk fra bunnen av er ikke så vanskelig som man skulle tro. Denne oppskriften har jeg hentet fra Jamie sin kokebok “alle kan lage mat” og det er virkelig så lett at alle kan lage denne retten. Den smaker ti ganger så godt som de ferdige glassene i butikken, den bare krever bare litt mer forberedelse og litt lenger koketid, men det er så verdt det!

For å lage denne trenger du en paste som heter tikkamasala. Det er ikke det samme som ferdig saus, så pass på at du tar det som heter paste. Helst i merket Patak`s. Disse finner du i store butikker som Meny og Ica eller innvandrerbutikker.

Til 4 personer, trenger du:

– 4 kyllingfileter

– 2 løk

– 1 rød chili

– en tommelfingerstor bit ingefær

– en liten bunt koriander

– olje og smør til steking

– 150 g tikkamasala currypaste

– havsalt og nymalt pepper

– 1 boks hakkede tomater

– 1 boks kokosmelk

Til servering:

– ris og/eller nanbrød. Prøv gjerne disse http://sunnogmett.no/halvgrove-naanbrod/

– salat

– yoghurt naturell

– hakkede eller skivede mandler

Slik gjør du:

– Skjær kyllingen på langs, ca 2 cm tjukke. Finhakk løkene, chilien og ingefæren. Plukk bladene av korianderen og finhakk stilkene. Bladene kan du egge i kjøleskapet til servering.

– Ha smør og et par klunker olje i en stor kjele. Fres løk, chili, ingefær og koriander på middels varme i ca 10 minutter. Løken skal være gylden.

– Ha i currypaste og kyllingen og rør godt. Dryss på salt og pepper.

– Ha i tomatene og kokosmelk og bland godt.

– Kok opp, skru ned varmen og småkok under lokk i ca 20 minutter. Rør av og til.

– Smak til om du trenger mer salt og pepper.

– Server med en klatt yoghurt, mandler og noen korianderblader. Ris, nanbrød og salat er perfekt følge. Gjerne også noen skiver mango.