Sjokoladeboller med en tvist av kokos
Disse bollene har en fantastisk smak av sjokolade, kokos og smør.
MÅ prøves 🙂
Til 25 boller, trenger du:
– 50 g gjær
– 1 dl sukker
– 0,5 ts salt
– 100 g mykt smør
– 5 dl melk
– 13 dl hvetemel
Fyll:
– 100 g smør
– 2 ss sukker
– 1 ss vaniljesukker
– 1 dl kokosmasse
– 100 g hakket lys eller mørk kokesjokolade.
Slik gjør du:
– Bland alt det tørre i en bakebolle.
– Varm melken til 37 grader og smuldre i gjær.
– Ha gjærblandingen i melet og elt godt.
– Del smøret i terninger og elt godt inn i deigen.
– La deigen heve under plast i en time.
– Imens rører du sammen ingrediensene til fyllet.
– Sett ovnen på 225 grader.
– Del deigen i to deler. Kjevle de ut til to store rektangler, ca 60*24 cm. Brett hvert rektangel inn mot midten slik at det blir ca 60*8 cm. Fordel fyllet på toppen og trykk det lett ned i deigen.
– Skjær i ca 2 cm brede remser og snurr dem sammen.
– Legg snurrene på plate og etterhev i 30-40 minutter.
– Pensle med egg og strø med kokos.
– Stek midt i ovnen i 8-10 minuter.
– Avkjøles på rist.