Sjokoladeboller med en tvist av kokos

Disse bollene har en fantastisk smak av sjokolade, kokos og smør.

MÅ prøves 🙂

Til 25 boller, trenger du:

– 50 g gjær

– 1 dl sukker

– 0,5 ts salt

– 100 g mykt smør

– 5 dl melk

– 13 dl hvetemel

Fyll:

– 100 g smør

– 2 ss sukker

– 1 ss vaniljesukker

– 1 dl kokosmasse

– 100 g hakket lys eller mørk kokesjokolade.

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre i en bakebolle.

– Varm melken til 37 grader og smuldre i gjær.

– Ha gjærblandingen i melet og elt godt.

– Del smøret i terninger og elt godt inn i deigen.

– La deigen heve under plast i en time.

– Imens rører du sammen ingrediensene til fyllet.

– Sett ovnen på 225 grader.

– Del deigen i to deler. Kjevle de ut til to store rektangler, ca 60*24 cm. Brett hvert rektangel inn mot midten slik at det blir ca 60*8 cm. Fordel fyllet på toppen og trykk det lett ned i deigen.

– Skjær i ca 2 cm brede remser og snurr dem sammen.

– Legg snurrene på plate og etterhev i 30-40 minutter.

– Pensle med egg og strø med kokos.

– Stek midt i ovnen i 8-10 minuter.

– Avkjøles på rist.

 

 

Sunn og Mett-4