Scones med rug og hasselnøtter

Ristede nøtter, rug, havre, aprikos og rosiner – en uslåelig kombinasjon!

Jeg blir aldri lei scones. Derfor prøver jeg også ut nye kombinasjoner støtt og stadig. Disse ble kjempe gode, mektige og en deilig smak av rug og havre.

Til 8 scones, trenger du:

– 2 dl sammalt hvete, grov

– 2 dl sammalt rug, grov

– 1 dl havremel (havregryn funker også)

– 3 dl hvetemel, gjerne fibra

– 6 ts bakepulver

– 1 ts salt

– 1 boks mager kesam

– 3 dl vann

– 2-3 dl hasselnøtter, eller 50/50 hasselnøtter og valnøtter

– rosiner, aprikos etter smak

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 250 grader

– Grovhakk nøttene og rist de i en tørr panne på middels varme.

– Skjær aprikos i litt mindre biter.

– Bland alt det tørre i en stor bolle og ha i nøttene og frukten.

– Rør raskt inn kesam og vann til alt er blandet.

– Del deigen i to og press de ut til to flate sirkler.

– Bruk en kniv til å dele den i fire. Bare press kniven nesten helt igjennom.

– Stekes midt i ovnen i ca 10 min.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply