Sammensatte rundstykker

Disse rundstykkene ble like store, myke og saftige som jeg hadde håpet på. 🙂 Deigen er også veldig enkel å jobbe med. Perfekte til en sen frokost eller lunsj, og til å ha med i matboksen.

Til 20 – 24 rundstykker trenger du:

50 g. smør

7 dl. melk eller vann

50 g. gjær

1 egg

1 ts. salt

1 ss. sukker

300 g. sammelt hvete, grov

Ca. 700 g. hvetemel (bytt gjerne ut halvparten med grovt mel)

Sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du:

– Smelt margarinen og ha i melk/vann. Blandingen skal være fingervarm, 37 grader.

– Rør gjøren ut i væsken.

– Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt godt sammen med kjøkkenmaskinen, slik at deigen tilslutt slipper kantene på bollen.

– Dekk deigbollen med plast og la den heve i ca. 30 minutter.

– Ta deigen ut på en lett melet benk lag en lang pølse, evt to pølser hvis det er lettere.

– Del deigen opp i passe store biter og rull til glatte boller.

– Legg bollene ganske tett på et bakepapirkledt stekebrett.

– Dekk bollene med et klede og la de heve i 20 – 30 minutter.

– Pensle bollene med egg og stek de midt i ovnen ved 225 grader i 15 – 20 minutter.

– Flytt stekebrettet til nederste rille de siste 5 minuttene for å være sikker på at rundstykkene blir gjennomstekte.

– Avkjøl på rist.