Saftige rundstykker med søtpotet
Deilig smak av søtpotet. Utrolig gode og saftige rundstykker 🙂
Kan lett gjøres glutenfrie ved å bare bruke glutenfrie havregryn 🙂
Til ca 10 rundstykker, trenger du:
– 2 søtpoteter (ca 700 g)
– 200 g havregryn
– 100 g havremel eller annet grovt mel
– 0,5 boks mager kesam
– 50 g sesamfrø
– 1 ss bakepulver
– 1 dl vann eller melk
– 0,5 ts salt
Slik gjør du:
– Skrell søtpotetene og del de i biter.
– Kok til de er møre, ca 10 minutter.
– Ha potetene sammen med alle de andre ingrediensene i en stor bolle.
– Bruk stavmikser til å mose alt sammen.
– Sett ovnen på 200 grader.
– Bruk to skjeer og sett rundstykker utover et stekebrett med bakepapir.
– Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter.
– Avkjøles på rist og nytes med pålegg.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.
Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.
Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!