Rundstykker med yoghurt

Med disse rundstykkene trenger du ikke tenke på å få den riktige temperaturen på væsken, disse bakes nemlig med kald væske. Derfor kan alle få de til! Det eneste du trenger er litt tid, for de skal heve en stund. Meltypene kan byttes ut med det du har i huset, bare pass på at du bruker samme mengde grovt og fint som det som står i oppskriften for best resultat.

Til 24 rundstykker, trenger du:

– 5 dl vann

– 500 g byggmel

– 1 beger yoghurt naturell

– 1/2 dl rapsolje

– 1 pakke tørrgjær

– 600 g hvetemel/grovt hvetemel (fibra)

– 200 g sammalt rug grov

2 ts salt

Slik gjør du:

– Rør sammen vann og byggmel. La stå i 30 min.

– Rør inn yoghurt og olje, tilsett det tørre. Elt deigen ekstra godt sammen og la heve i ca 45 min.

– Kna deigen lett sammen og trill den til 2 pølser som du igjen deler i 12 deler.  Trill til rundstykker.

– Skjær et kryss i hvert av runsdtykkene.

– Etterhevi ca. 1 time.

– Pensle med vann og dryss litt rugmel over.

– Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter. Se på dem etter 15 så du er sikker på at de ikke brenner seg.

– Avkjøl på rist.