Rundstykker med urter og ost

Store, deigete og fantastiske!

Disse smaker utrolig godt ved siden av supper og gryter. De er også helt perfekte på tapasbordet eller koldtbordet til en forandring fra foccachiaen. De har en deilig smak av urter, tomat, paprika og ost. Hvis du lager de så store som vi gjorde, blir de litt deigete, akkurat slik vi liker dem 😉

Til 12 personer, trenger du:

– 6 dl vann

– 1 pakke gjær

– 1 kg hvetemel (eller 50/50 grovt og fint)

– 2 ts salt

– 2 fedd hvitløk

– 2 ss pesto

– 2 pakker fersk mozarella

– 0,5 gul paprika

– 0,5 rød paprika

– 2 tomater

– rosmarin, timian og basilikum – tørket eller friske

Slik gjør du:

– Ha gjæren i lunkent vann og bland godt i eltemaskin sammen med mel og salt.

– La hvile i maskinen i ca 15 minutter.

– Skrell hvitløken.

– Skjær tomater i tynne skiver og paprika i ringer.

– Mos hvitløken og bland sammen med litt olivenolje og urter. Elt det inn i deigen.

– Trill deigen til en pølse og del i 12 deler. Sett til heving i en time.

 

– Sett stekeovnen på 235 grader.

– Trykk rundstykkene litt ned før du forsteker dem midt i ovnen i 5-6 minutter.

– Ta de ut og ha på pesto, paprika, tomat, mozarella og gjerne litt fersk basilikum (eller tørket).

– Stek de videre i 5-6 minutter, til osten er smeltet og gylden.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply