Rundstykker med mye godt

Tørket frukt, nøtter og frø gjør disse rundstykkene til noe helt spesielt. Grove, mettende og enkle å lage.

Bør prøves!

Til ca 20 stk, trenger du:

4 dl melk

5 dl vann

2 ss rapsolje

50 g gjær

1 ts salt

350 g hvetemel

350 g sammalt hvete, grov

3 dl lettkokte havregryn

200 g rugmel, grov

100 g solsikkekjerner

150 g hasselnøtter

100 g tørkede aprikos

150 g rosiner

Slik gjør du:

– Bland vann og melk. Varm til 37 grader. Smuldre gjæren i og bland godt.

– Kutt aprikos i biter og hakk nøttene.

– Bland alt det tørre i en bolle, også nøtter, frø og frukt.

– Tilsett olje i melkeblandingen og hell over det tørre. Elt godt med en kjøkkenmaskin. Deigen vil være klissete.

– La heve i ca 30 minutter.

– Del deigen i like store deler og rull til rundstykker. De blir litt knudrete og kanskje ikke helt runde.

– La heve i ca 45 minutter.

– Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.

– Avkjøl på rist.

– Smaker spesielt godt med brunost eller gulost.