Risotto med chorizo og soltørket tomat

En rask og smakfull middagsrett. Du trenger selvfølgelig ikke å bruke chorizopølse, velg en pølse du synes er god.

Til 3 – 4 personer trenger du:

2 ss. smør

2 hvitløkfedd, finhakket

3 dl. risottoris

6 dl. grønnsaksbuljong (vann + 1 terning)

1/2 – 1 dl. soltørkede tomater, hakket i biter

2 purre i strimler

Ca. 175 g. chorizopølse i biter

Ca. 150 g. kokt eller røkt skinke i biter

1 dl. parmesanost (kan sløyfes)

 

 

Slik gjør du:

– Varm smøret i en gryte og fres hvitløk og ris i et par minutter på middels varme. Risen skal ikke bli brun.

– Hell over varm buljong og la risen koke under lokk på svak varme. Risen skal koke til vannet er borte.

– Fres purre, pølse og skinke i en stekepanne med litt olje i ca. 5 minutter. Bland i tomatene.

– Ha purre, pølsen, skinken og tomatene i risen og bland inn osten.

– Retten serveres som den er, eller med godt brød til.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply