Risotto med chorizo og soltørket tomat

En rask og smakfull middagsrett. Du trenger selvfølgelig ikke å bruke chorizopølse, velg en pølse du synes er god.
Til 3 – 4 personer trenger du:
2 ss. smør
2 hvitløkfedd, finhakket
3 dl. risottoris
6 dl. grønnsaksbuljong (vann + 1 terning)
1/2 – 1 dl. soltørkede tomater, hakket i biter
2 purre i strimler
Ca. 175 g. chorizopølse i biter
Ca. 150 g. kokt eller røkt skinke i biter
1 dl. parmesanost (kan sløyfes)
Slik gjør du:
– Varm smøret i en gryte og fres hvitløk og ris i et par minutter på middels varme. Risen skal ikke bli brun.
– Hell over varm buljong og la risen koke under lokk på svak varme. Risen skal koke til vannet er borte.
– Fres purre, pølse og skinke i en stekepanne med litt olje i ca. 5 minutter. Bland i tomatene.
– Ha purre, pølsen, skinken og tomatene i risen og bland inn osten.
– Retten serveres som den er, eller med godt brød til.

Sunn og Mett er har som mål å tilby variert kost laget helt fra bunnen av. Vårt hovedfokus er at maten skal være sunn eller ihvertfall sunnere da vi elsker å lage desserter. Del gjerne våre innlegg og lik oss på Facebook.
Linda og Anniken
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!