Restepai

Det er ikke alltid kjøleskapet bugner av matvarer. Hvertfall ikke etter at det kom en liten i hus og det har blitt litt vanskeligere å få til storhandelen… Det betyr ikke at man ikke kan trylle fram noen gode, sunne retter av rester og det man har. Her har jeg laget en grov pai med cottage cheese, pølser og grønnsaker. Jeg brukte det jeg fant i kjøleskap og fryser, så her er det bare  å slippe fantasien løs!

Til en pai, trenger du:

Deigen:

– 4 dl mel, jeg brukte rug, havre og fibra

– 1 ts salt

– 30 g margarin

– ca 0,5 boks cottage cheese (prøv deg fram til passe konsistens)

Fyll:

– 4 wiener av kylling og kalkun

– 0,5 pose wokgrønnsaker

– 2 egg

– 3/4 boks mager kesam

– 3 ts rød pesto

– ost

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 200 grader.

– Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.

– Kna inn smør og cottage cheese. Det skal bli en hard deigklump.

– Kna den ut i en paiform og pass på å få den godt oppover kantene.

– Prikk med en gaffel og forstek i 10 minutter på midterste rille.

– Imens steker du grønnsakene og skjærer pølser og skinke i passe biter.

– Pisk egg, kesam og pesto sammen (kesam kan byttes ut med melk).

– Legg grønnsakene i bunn og fordel pølser og skinke over.

– Hell over eggeblandingen og strø over revet ost.

– Stekes på midterste rille i ca 30 minutter.