Potetstappe med karborøre

Supertirsdag med en touch av India 😉

Det værste jeg vet er å kaste mat, så i dag ble det til en rett bestående av det jeg hadde i kjøleskapet. Litt tomatpurè fra pizzaen i helgen, noe indisk currypaste, matyoghurt, litt forskjellig poteter og gulrøtter ble til en kjempe god hverdagsrett som var ferdig på 20 minutter. Lille snuppa digget det også. Hun fikk den samme stappen som oss, men jeg tok av litt karbonadeig før jeg tilsatte sausene til oss.

Ingen grunn til å kaste rester av forskjellige ting altså. Det er mye du kunne tatt opp i denne retten: mais, ananas, blomkål, skinke, brokkoli osv. Yoghurten kan erstattes med fløte, kokosmelk, creme fraiche el.

Jeg serverte med en frisk salat ved siden av for å gjøre måltidet komplett 🙂

Til 3-4 personer, trenger du:

Stappe:

– 1 stor søtpotet

– 2 store vanlige poteter

– ca. 3-4 store ss smør/margarin

-melk til passe konsistens

– salt,pepper og timian

Karborøre:

– 400-500 g karbonadedeig

– 2 gulrøtter

– 1 ss mild currypaste

– 2 ss tomatpurè

– 2 dl gresk matyoghurt

– pepper

 

Tilbehør:

– revet ost

– kesam/aioli

– salat

Slik gjør du:

– Skrell potetene og del de i småbiter.

– Ha de i en kjele med vann og kok opp. La koke i ca 15-20 min.

– Skrell og skjær gulrøttene i biter.

– Stek karbonadedeigen med gulrøttene.

– Rør inn currypaste, tomatpurè og matyoghurt og la alt bli varmt.

– Hell av vannet på potetene, mos med smør og krydder.

– Bland inn melk til passe konsistens.

– Server stappe med karborøre, ost og kesam.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply