Potetsalat med kesam

Vi hadde hele familien min på grilling på lørdag, noe som ble en helt perfekt kveld. Veldig mange er glad i potetsalat, så jeg tenkte at jeg måtte servere dette til. Siden jeg ikke liker det selv lagde jeg nå en hjemmelaget for første gang. Det er jeg glad for, fordi det smakte utrolig godt. Tok jo ikke noe tid heller. Bare den tiden det tar å koke poteter. Så nå liker jeg potetsalat også 🙂

Dette var en passende porsjon til åtte voksne personer. Da fikk vi også nok til en liten lunsj dagen etter. Det er aldri dumt 😉

Jeg brukte en blanding av kesam og matyoghurt fordi jeg hadde en halv boks med yoghurt stående. Det går helt fint å bruke bare kesam eller bare yoghurt også.

Du trenger:

10-12 poteter (nypoteter?)

1,5 eple

2-4 vårløk

3 ss dijon sennep

3 ss sur agurk

3 ss majones (lett, hvis du vil)

1 boks kesam orginal

0,5 boks matyoghurt

0,5 sitron

2-3 ts sukker

salt og pepper

Slik gjør du:

– Skrubb potetene godt. Du trenger ikke å skrelle dem. Kok dem i ca 20 min, men pass på så du ikke koker dem for mye. Da vil de gå istykker i salaten.

– Imens lager du dressingen. Bland kesam, yoghurt, majones sennep, sitron og sukker. Smak deg til med salt og pepper, og kanskje mer sukker og sitron. Avhengig av hvor sur/søt du liker den.

– Hakk vårløk og sur agurk og bland i.

– Skrell eplene og skjær de i biter. Rør de inn i blandingen.

– Når potetene er ferdig kokt og avkjølt skjærer du dem i passende biter og rører de forsiktig inn i blandingen.

– La det stå kaldt til du skal servere.

 

Du kan også klippe litt ferske urter over. F.eks gressløk eller basilikum.