Grove Polarbrød

Polarbrød

Jeg elsker polarbrød og har lenge prøvd å finne en oppskrift på hjemmebakte som kan matche de du kjøper. Etter en del utprøving og feiling har jeg kommet fram til disse. Kjempe gode på smak, myke, grove og sunne. Perfekt å fryse ned og varme opp i brødristerene når du har lyst på noe enkelt og godt. Passer med all slags pålegg 🙂

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Du trenger:

100g  havregryn

300g sammalt hvete, fin

ca 250g grovt hvetemel og 250g fint hvetemel (500g tilsammen)

50 g sukker

1 pose tørrgjær

½ ts salt

2,5 dl vann

3 dl melk

3 ss linfrø, gjerne knuste

1 dl vann

1 dl rapsolje

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

–       Legg linfrøene i 1 dl vann.

–       Kjør havregrynene i en foodprocessor så de ser ut som grovt mel.

–       Varm melken og vannet til ca 37 grader, rør i gjæren og sukkeret. Tilsett rapsolje, salt, havregryn og linfrø.

–       Ha alt i en eltemaskin og ha i melet litt etter litt. La den gå I minst fem minutter.  Hvis       ikke du bruker maskin, rører du bare veldig godt.

–       Dekk med plast og la deigen heve i ca 45 minutter.

–       Sett ovnen på 220 grader.

–       Del deigen i ca 25 biter og trill til boller. Kjevle dem ganske flate. Stikk små hull med et trespyd el.l. De skal ikke heve seg for mye nå siden de skal være flate, så når ovnen er varm, er det bare å begynne og steke.

–       Stekes på midterste rille i ca 6 minutter. Pass på her, de skal bare såvidt få farge.

–       Avkjøl på rist i stabel med et rent kjøkkenhåndkle over, da holder de seg myke.

 

[/one_half_last]

 

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply