Polarbrød med søtpotet

Bedre enn de du kjøper!

Ikke bli skremt av søtpoteten og bananen, du smaker det ikke. De gir bare en perfekt sødme og en deilig smak på brødene.

Neste gang du koker søtpotet så kan du koke en eller to ekstra, mose dem og sette det kaldt. På den måten har du søtpotetmos du kan både ha i polarbrød, vafler, rundstykker osv.

Til 10 store, trenger du:

  • 200 g havre (gryn og mel)
  • 150 g grovt mel (sammalt,rug,bygg,det du vil ha)
  • 350 g hvetemel (gjerne en blanding av vanlig og fibra)
  • Litt salt
  • 1/2 banan
  • 25 g gjær
  • 2 dl melk
  • 1 dl søtpotetmos

Slik gjør du:

  • Varm melken og smuldre i gjær.
  • Bland alt det tørre i en bolle og ha i melken.
  • Mos banan med en gaffel og ha det i blandigen sammen med søtpotetmosen.
  • Elt godt med maskin eller for hånd.
  • La heve i ca en time.
  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Ha deigen på bordet og del i 10-12 like store biter.
  • Lag runde boller og kjevle de ut til tynne leiver.
  • Prikk hull i dem og stek på midterste rille i 10-15 minutter.
  • Avkjøl på rist.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply