Pizza på blomkålbunn

Så måtte jeg prøve til slutt, og jammen ble det jo kjempe godt også! Dette er pizza hvor bunnen rett og slett er laget av blomkål. Ta det med ro, det smakte ikke sånn! Jeg har villet prøve lenge, men siden mannen i huset har vært lettere skeptisk til å bytte ut helgepizzaen ventet jeg til han var ute av huset.

Inspirasjonen har jeg fått av flere bloggere, men justert litt etter hva jeg hadde. De andre skrev at denne mengden passer til 2-3 personer, men hvis dere spiser en del i heimen, vil jeg anbefale å doble oppskriften. Jeg spiste nemlig opp hele min 😉

Til 1-2 personer, trenger du:

– 1/2 blomkål

– 2 egg

– 2 ss havremel eller glutenfrie havregryn

– 1 ss pizzakrydder

– 1 ss olivenolje

– 2 ss revet ost

 

Tomatsaus:

– 1/2 glass tomatpurè

– 0,5-1 dl vann

– 1 ss oregano, salt og pepper

 

Topping etter ønske:

Jeg brukte: skinke i biter, paprika, pepperoni, mozarella

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 210 grader varmluft.

– Skjær blomkålen i biter og ha den i en mikser med de andre ingrediensene. Kjør til en glatt røre.

– Hell det over på et stekebrett med bakepapir og smør det ut i ønsket form.

– Stek på midterste rille i ca 12-15 minutter.

– Imens rører du sammen ingrediensene til tomatsausen og gjør klart fyllet du vil ha på.

– Smør over tomatsaus, strø over ost og ha på fyll.

– Stekes videre i ca 10 minutter.

– La den stå litt før du skjærer i passe biter.

– Topp den gjerne med kesam tilsatt hvitløk, salt og pepper, eller friske tomater hakket i småbiter med basilikum, olivenolje og salt og pepper.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.