Pizza med spekeskinke og ruccola
Pizza er noe av det beste jeg spiser, og det er ofte helgemat hos oss. Det finnes jo utallige variasjoner av pizza, men det er også det som er så bra; du kan ha på akkurat det du vil. Her kommer en av mine favoritter.
[one_half]
Til 1 pizza trenger du:
Pizzabunn:
2,5 dl lunket vann
25 g. gjær
1/2 – 1 ts havsalt
2 ss olje
5 – 6 dl hvetemel
Pizzasaus:
1/2 boks creme fraiche
1/4 – 1/2 chili (jeg tar gjerne 1/2 chili, men vær obs på at dette kan bli sterkt)
2 fedd hvitløk
Basilikum, salt og pepper
Pizzafyll:
Cherrytomater, delt i 2
Fetaost
Grønn oliven
Mozzarella, i skiver
Soltørkede tomater, i små biter
Spekeskinke
Rucculasalat
Pinjekjerner
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
– Smuldre gjæren i vannet (ferskgjær) eller bland gjæren med melet (tørrgjær)
– Bland alt til deigen og elt godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til en fin og smidig deig. Ca. 10 min.
– La deigen heve i ca. 1 time.
– Finhakk chili og løk og bland dette sammen med creme fraichen. Tilsett basilikum, salt og pepper.
– Når pizzadeigen din er ferdig hevet, setter du ovnen på 250 grader.
– Kjevl ut deigen til en tynn bunn. Jeg synes det er enklest å kjevle rett på bakepapiret, og deretter dra papiret over på stekebrettet.
– Smør pizzasausen utover bunnen.
– Ha på mozzarella, cherrytomater, oliven, fetaost og soltørkede tomater.
– Stek pizzaen i ca 15 minutter.
– Skjær pizzaen opp i biter og legg over spekeskinke, ruccula og pinjekjerner.
[/one_half_last]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!