Pizza med grillet kylling og hvitløkssaus

Grov, sprø bunn med nydelig topping.

Hos oss blir pizza aldri feil. Denne helgen ble det både fredagspizza og søndagspizza. Sånn blir det når det er favoritten til begge to.

Jeg har skjønt på andre at når de lager pizza blir det som regel den samme hver gang. Kjøttdeigfyll er vel det vanligste i de fleste hjem, men det finnes jo så utrolig mange valgmuligheter!

Etter å ha spist forskjellig pizza hver helg i flere uker nå fant jeg ut at jeg kanskje burde begynne å dele alle disse nydelige pizzavariantene. Bytter også litt på bunnene, men det som går igjen er at de er grove eller halvgrove. Her er en variant med grillet kylling og en fantastisk hvitløksdressing.

Til 2-4 personer, trenger du: (2 storspisere som oss eller 4 mindre)

Bunn:

– 1 dl havremel eller lettkokte havregryn

– 2 dl sammalt hvete, fin

– 2 dl grovt hvetemel eller hvetemel

– 2,5 dl lunkent vann

– 1/2 pose tørrgjær

– 2 ss olivenolje

– ca 1 ts pizzakrydder

Tomatsaus:

– 1/2 glass tomatpurè

– 0,5 dl vann

– pepper, salt, oregano

Fyll:

– grillet kylling renset for bein og skjært i små biter

– pepperoni

– fersk ananas

– ost etter ønske

Hvitløkssaus:

– 2 dl lett creme fraiche

– litt melk

– 2 fedd hvitløk

– salt og pepper

– ca 1 ts sukker

Slik gjør du:

– Bland alle ingrediensene til pizzabunnen og elt godt.

– Dekk bollen med plast og sett til heving i minst en halvtime.

– Sett ovnen på 250 grader og ha samtidig inn et stekebrett.

– Kjevle deigen ut på et bakepapir, dekk med et håndkle og la heve mens du gjør klart fyllet.

– Rør sammen ingrediensene til tomatsausen.

– Skjær kylling, ananas og pepperoni i passende biter.

– Ha creme fraiche i en bolle og tynn den ut med litt melk.

– Rør inn 2 fedd presset eller finhakket hvitløk.

– Krydre med salt og pepper og rør inn en liten ts sukker.

– Sett kaldt mens pizzaen blir ferdig.

– Smør tomatsaus utover bunnen og strø med ønsket mengde ost.

– Ha på resten av fyllet.

– Dra bakepapiret forsiktig over på det varme stekebrettet og sett på midterste rille i ca 15 minutter.

– La pizzaen få hvile noen minutter før du skjærer passende biter og heller deilig hvitløksdressing over.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply