Peanøttsuppe

Hverdagsmiddag i en fei. Denne kan du trygt servere både barn og voksne. Enklere blir det ikke heller.

Hvis du er som mannen her i huset er du skeptisk til suppe og at det gir nok mat, men hvis du koker ris og legger i bunnen av suppeskåla før du øser på suppe, blir dette mer som en gryte. Smaker fantastisk og gikk rett hjem, selv hos en suppeskeptiker.

Til 3-4 personer, trenger du:

8 dl vann

2 hønsebuljongterninger eller 3 ss hønsefond

1 boks hermetiske tomater

4 ss peanøttsmør (gjerne økologisk)

1/2 rød chili

1 ss sitronsaft

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 grillet kylling, eller 3 kyllingfileter

1 boks linser (kan sløyfes)

Slik gjør du:

– Kok opp vann med buljong.

– Kjør hermetiske tomater med stavmikser og ha den i gryta.

– Finhakk chilien.

– Ha peanøttsmør, chili og sitronsaft i gryta.

– Rør om, kok opp og smak til med salt og pepper.

– Rens kyllingen for skinn og bein og ha det i suppa. Eller skjær filetene i biter.

– Hvis du skal ha linser, legger du det i sammen med kyllingen.

– La suppa koke i 2-3 minutter når du har hatt oppi kyllingen.

– Ha kokt ris i bunnen av skålene og øs rykende varm suppe over. Litt hakkede peanøtter er ikke feil på.

– Nydelig 🙂