Peanøttsuppe
Hverdagsmiddag i en fei. Denne kan du trygt servere både barn og voksne. Enklere blir det ikke heller.
Hvis du er som mannen her i huset er du skeptisk til suppe og at det gir nok mat, men hvis du koker ris og legger i bunnen av suppeskåla før du øser på suppe, blir dette mer som en gryte. Smaker fantastisk og gikk rett hjem, selv hos en suppeskeptiker.
Til 3-4 personer, trenger du:
8 dl vann
2 hønsebuljongterninger eller 3 ss hønsefond
1 boks hermetiske tomater
4 ss peanøttsmør (gjerne økologisk)
1/2 rød chili
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 grillet kylling, eller 3 kyllingfileter
1 boks linser (kan sløyfes)
Slik gjør du:
– Kok opp vann med buljong.
– Kjør hermetiske tomater med stavmikser og ha den i gryta.
– Finhakk chilien.
– Ha peanøttsmør, chili og sitronsaft i gryta.
– Rør om, kok opp og smak til med salt og pepper.
– Rens kyllingen for skinn og bein og ha det i suppa. Eller skjær filetene i biter.
– Hvis du skal ha linser, legger du det i sammen med kyllingen.
– La suppa koke i 2-3 minutter når du har hatt oppi kyllingen.
– Ha kokt ris i bunnen av skålene og øs rykende varm suppe over. Litt hakkede peanøtter er ikke feil på.
– Nydelig 🙂