Panna cotta til hverdags

Hvorfor ikke ha dessert på en vanlig tirsdag også? Denne panna cottaen kan du fint nyte hvilken som helst dag. Med vaniljekesam som hovedingrediens og moste jordbær som saus er det ingenting som bør stoppe deg. Helt uten sukker er den også. Kan ikke bli bedre. Jeg hadde den med over til naboen i kveld og vi koste oss i sola med hver vår herlige dessert 🙂

Til 4 personer, trenger du:

– 1 beger vaniljekesam (gjerne mager)

– 3 dl melk

– 0,5 ts ekte vaniljepulver, eller frøene fra en vaniljestang

– 3 gelatinplater

 

– 1 pose frosne jordbær + 0,5 ts fiberhusk

– Nøtter etter ønske

Slik gjør du:

– Legg gelatinen i kaldt vann.

– Kok opp melken med vaniljen.

– Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i den kokende melken.

– Sett til side og la den avkjøle seg noe før du rører ut kesamen.

– Hell det over i passende skåler og sett kaldt i minst tre timer.

– Ha jordbærene i en kjele og varm opp.

– Mos de i en stavmikser og rør inn fiberhusken.

– Sett kaldt.

– Før servering heller du et lag med saus på panna cottaen og strør litt hakkede nøtter over.

– Nyt 🙂

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen min er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Jeg håper du vil ha glede av oppskriftene mine og at de kan være til inspirasjon.

Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply