Panna cotta med yoghurt

Panna cotta er en italiensk dessert, basert på fløte og vanilje. I denne oppskriften er det også tilsatt yoghurt, for å få en litt mer syrlig smak. Panna cotta er enkelt og raskt å tilberede, og det smaker kjempegodt! Desserten passer perfekt etter en litt tung middag.

Til 8 små porsjonsformer trenger du:

Panna cotta:

1 dl melk

2,5 dl fløte

1 dl sukker

3 plater gelatin

1 vaniljestang

5 dl yoghurt naturell

Bringebærsaus:

400 g bringebær (gjerne fryste)

Melis eller sukker

Saften av 1/2 sitron

Slik gjør du:

– Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.

– Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.

– Ha vaniljestangen, frøene, fløten, melken og sukkeret i en kjele og varm opp til kokepunktet. Pass på så det ikke koker over, det er fort gjort. (Snakker av erfaring ;-))

– Trekk deretter kjelen fra platen og la det hvile i 10 minutter.

– Varm igjen opp uten at det koker.

– Klem ut væsken av gelatinplatene og rør de inn i den varme blandingen.

– Tøm yoghurten i en bolle og sil det varme over i samme bolle. Rør så det ikke blir klumper.

– Hell blandingen i formene den skal serveres i. Du kan bruke glass, kopper eller lignende.

– Avkjøl på benken og sett deretter i kjøleskapet i 4 – 5 timer.

– Kjør bringebær, melis (sukker) og sitron i en foodprosessor til du får en jevn saus. Smak deg frem til hvor mye melis eller sukker du trenger. Noen liker sausen syrlig, mens andre foretrekker den søt.

– Sil bringebærsausen.

– Fordel bringebærsausen over panna cottaen rett før servering.

– Pynt evt med noen friske bær på toppen.