Pai med kylling og mango

Pai er så kjekt, for du kan fylle paibunnen med så mye godt. Her har jeg prøvd en helt ny variant, med kylling og mango. Nye, spennende smaker, og veldig godt. 🙂

Til en pai trenger du:

Bunn:

2,5 sammalt hvete, fin

0,5 dl havregryn

30 g. smeltet smør

100 g. cottage cheese

2 ss vann

 

Fyll:

1 grillet kylling eller 3 – 4 kyllingfileter

150 g. fryste mangoterninger (la de tine)

3 vårløk

½ dl mangochutney

1 dl. melk

1 dl. creme fraiche

3 egg

Salt og pepper

Slik gjør du:

– Bland mel, havregryn, smeltet smør, cottage cheese og vann i en bolle. Bland dette godt sammen for hånd.

– La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 min.

– Rens kyllingen og skjær den i passe biter.

– Skjær vårløken i strimler.

– Ta paideigen ut fra kjøleskapet og trykk den ut i en paiform.

– Bruk en gaffel og prikk huller i paibunnen.

– Stek bunnen midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min.

– Mens bunnen steker blander du sammen mangochutney, melk, creme fraiche, egg, salt og pepper.

– Legg kylling, mangobiter og vårløk i paibunnen og hell eggeblandingen over.

– Sett paien inn i ovnen igjen og stek i ca. 30 min.

– Avkjøl i noen min før du skjærer i paien.