Ost og solsikke-rundstykker
Hva er vel bedre enn hjemmebakte rundstykker, servert lunkne med masse godt pålegg på? Disse ble frokosten i dag hos oss. Store, myke, mektige og grove. Noen med ost og noen med solsikkefrø. Veldig enkle å lage er de også. Du kan til og med sette deigen på kvelden og la de kaldheve hele natten. På den måten kan du bare stå opp, steke og nyte ferske rundstykker på morgenkvisten.
[one_half]
Til ca. 18 rundstykker, trenger du:
1 pakke gjær (tørr eller fersk)
5 dl melk
1 beger mager kesam
1 ts salt
1 dl solsikkefrø
6 dl grovbakstmel
10 dl grovt hvetemel (eller vanlig)
1 egg til pensling
Revet ost eller frø til topping
[/one_half]
[one_half_last]
Slik gjør du:
– Blan alt det tørre. Hvis du bruker tørrgjær, har du i det også.
– Varm melken til 37 grader og smuldre gjæren i.
. Bland med det tørre og ha i kesam. Elt godt. Bruker du kjøkkenmaskin, kan den få gå i hvertfall 5 minutter.
– Sett på et lunt sted og la heve i 20-30 minutter.
– Del deigen i 15 – 20 deler, avhengig av hvor store du vil ha dem. Form den formen du vil ha.
– La heve i nye 20 – 30 minutter.
– Pensle med egg og strø med ost eller solsikkekjerner.
– Stek midt i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter.
– Avkjøl på rist.
[/one_half_last]
* Hvis du skal bake de kvelden i forveien, rører du gjæren ut i den kalde melken. Tilsett kesam, salt og resten av ingrediensene og elt godt. Trill rundstykker og legg de på bakepapir. legg over et håndkle og la de stå kjølig natten over. Når du våkner er det bare å sette ovnen på 225 grader, pensle rundstykkene og steke de i 15 minutter. Nyt frokosten med herlig bakst!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!