Myke, grove og herlige boller

…og dette på en helt vanlig tirsdag… 🙂

Finnes det noen som ikke er glade i nybakte boller tro? Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg spist boller hver eneste dag, men fornuften holder meg tilbake. I vanlige hveteboller finnes det nemlig ingen god næring. Disse bollene derimot er helt grove, minimalt med sukker og smøret er byttet ut med litt olje. Allikevel er de myke, saftige og smaker kjempe godt. Jeg lagde to forskjellige denne gangen. Halvparten med masse rosiner og den andre halvparten fylte jeg med bananskiver og små sjokoladeknapper med 70% kakao. De med rosiner var helt fantastiske med brunost.

Prøv deg fram med forskjellig fyll, som f.eks. syltetøy, revet eple med kanel, peanøttsmør osv. Her er det bare å bruke fantasien.

Til 18-20 boller, trenger du:

– 6 dl melk

– 200 g havremel eller havregryn

– ca 700 g fibra hvetemel

– 1-2 ts rørsukker

– 1/2 banan

– 1 ts kardemomme

– 0,5 ts salt

– 3 ss rapsolje

– 0,5 pose tørgjær

Slik gjør du:

– Bland alt det tørre i en bolle.

– Ha i melken og sett på eltemaskinen.

– Mos bananen og ha i sammen med olje.

– Eltes godt og lenge, gjerne i 15 minutter.

– Dekk bollen med plast og sett til heving i minst en time.

– Del deigen i 2 deler. Del 1: Ha i masse rosiner og del i 8 deler. Trill til boller. Del 2: Kjevle til et lite rektangel. Skjær en halv banan i skiver og legg i en stripe på midten. Dryss over litt sjokoladeknapper. Rull sammen og del i 5 deler.

– Sett bollene til etterheving i minst 30 minutter.

– Pensle med egg og stekes midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

– Avkjøles på rist.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply