Muslirundstykker

Jeg elsker hjemmelagde brød og rundstykker, og lager det rett som det er. Jeg gleder meg ekstra mye til lunsj på jobben når jeg vet at det ligger noe hjemmelaget i matboksen. 🙂 Disse muslirundstykkene er fylt med nøtter, frø og tørket frukt. Du velger selv hva du vil fylle dine med, men her kommer det et forslag. Disse smakte nydelig!

Til ca. 20 rundstykker trenger du:

900 g. grovt mel (bruk gjerne pakken som heter “grovbakst” som du finner på butikken, eller bland i det du har av grovt mel hjemme :-))

100 g. havregryn

1 pose tørrgjør

7 dl lunkent vann

2 ts salt

2 ss sukker

100 g. valgfrie nøtter, hakket (f. eks. mandler eller hasselnøtter)

50 g. rosiner

80 g. tørket frukt (f. eks. aprikos, dadler, fersken, eple)

50 g. gresskarkjerner

50 g. solsikkekjerner

Slik gjør du:

– Rør ut gjær, salt og sukker i vannet. La det hvile et par minutter.

– Ha i melet og elt godt sammen. Bruk helst kjøkkenmaskin (5 min), men hvis du elter godt for hånd går dette også fint.

– Ha i nøtter, frø og frukt og rør dette godt inn i deigen.

– La deigen heve i ca. 45 min.

– Form deigen til ca. 20 rundstykker og sett de på to bakepapirkledte stekebrett.

– La de heve i 1 – 1/2 time.

– Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter.

– La de avkjøles litt før du skjærer i de. De kan helt fint fryses.

– NYYYT! 🙂