Mild tikka masala

Indisk mat må være noe av det bedre jeg spiser, derfor blir jeg så glad når jeg faktisk kan lage lettvinte indiske retter. De fleste har nok smakt tikka masala, de man kjøper på glass og blander med kyllingbiter. Dette ligner veldig på denne, bare litt mildere på smak (så litt mer barnevennlig) og uten alle stoffene du ikke aner hva er.. Den er NESTEN like lettvint å lage. Forskjeller er at den skal stå en time i ovnen, men da rekker du å rydde litt, lage tilbehør og dekke på så lenge.. Perfekt!

[blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”]

[one_half]

Til 4 personer, trenger du:

4-5 kyllingfileter eller kyllinglår

1 løk

3 fedd hvitløk

2 ss garam masala (indisk krydder)

3 ss olivenolje

2 ss tomatpure

2 dl yoghurt naturell

1 boks kokosmelk

salt

[/one_half]
[one_half_last]

Slik gjør du:

– Sett ovnen på 180 grader.

– Skjær løk i strimler og kyllingen i store biter. Bruker du kyllingfilet kan du dele den i 3 deler.

– Bland kokosmelk, tomatpure, yoghurt, olje, krydder i en stor bolle. Ha i presset (eller hakket) hvitløk. Legg løken og kyllingbitene i blandingen.

– Hell alt over i en ildfast form, og stek på midterste rille i en time.

[/one_half_last]

spicet fullkornsris

Jeg serverte denne retten med fullkornsris, spicet opp med en halv agurk, mango skjært i biter og cherrytomater som jeg delte i fire.

Du kan selvfølgelig også ha vanlig ris og/eller naanbrød til. Prøv kanskje til og med hjemmelagede naan 🙂

 

[posts_carousel title=”Nyheter i samme kategori” item_count=”12″ category=”all” show_title=”yes” show_excerpt=”yes” show_details=”yes” excerpt_length=”20″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply