Mexicansk fristelse

Som dere kanskje har skjønt er søtpotet noe av det bedre vi spiser her i huset. I dag lagde jeg en mexicansk kjøttsaus med bønner, toppet med fetaost, søtpotet og en nydelig hvitløksdressing. Det ble bare så utrolig godt!

Til 3-4 personer, trenger du:

– 500 g karbonadedeig

– 2 ss tacokrydder (hjemmelaget finner du her)

– 1 ss soyasaus

– 0,5 dl vann

– 1 boks tomatbønner

– litt chilikrydder og gjerne litt spisskummin

– salt og pepper

– 2 søtpoteter

– olivenolje

– ost etter ønske, jeg brukte fetaost fra blokk

Hvitløkssaus:

– 2 dl yoghurt naturell,  kesam eller gresk yoghurt

– 2 fedd hvitløk, presset eller finhakket

– 0,5 ts sitronpepper

– 0,5 ts salt

Slik gjør du:

– Rør sammen ingrediensene til hvitløkssausen og sett kaldt til servering.

– Sett ovnen på 200 grader.

– Skrell søtpotetene og skjær de så tynt du klarer, gjerne med en maskin.

– Hell litt olivenolje på et bakepapirkledd stekebrett og fordel potetene utover. Ringle litt olivenolje over og krydre godt med salt og pepper.

– Stek de midt i ovnen i ca 15 minutter.

– Finhakk løken og stek den på middels varme i litt olje i noen minutter.

– Skru opp varmen og ha i karbonadedeigen. Smuldre den og la den bli brun.

– Ha i krydder, vann og soyasaus og la putre til vannet er borte.

– Rør inn tomatbønnene og la det bli gjennomvarmt.

– Smak til med salt og pepper.

– Ha kjøttsausen over i en ildfast form og smuldre over osten.

– Skru opp temperaturen på ovnen til 250-274 grader.

– Dekk formen med potetskivene og sett inn i ovnen igjen i ca 15 min.

– Server med blandet salat og hvitløksdressing.

Dette er en matblogg med alt fra enkle hverdagsretter til mer avanserte festmåltider. Innstillingen vår er at maten skal være sunn og næringsrik, og være laget fra bunnen av. Du vil også finne oppskrifter på kaker, gjærbakst og annen helgekos.

Vi håper du vil ha glede av oppskriftene våre og at de kan være til inspirasjon.

Linda og Anniken

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply